Tokį patiekalą jūs galite gaminti net šventiniam stalui!
Ingredientai:
- vištienos filė – 500 gramų
- grybai – 250 gramų
- svogūnas – 1 galvutė
- augalinis aliejus – 3 šaukštai
- kietasis sūris – 150 gramų
- pienas – 300 mililitrų
- miltai – 1,5 šaukšto
- sviestas – 30 gramų
- druska, pipirai, muskatas pagal skonį
Paruošimas:
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir grybus.
- Pirmiausia kepkite svogūną augaliniame aliejuje, kol jis taps auksinės spalvos, tada pagal skonį įdėkite grybų, druskos ir pipirų. Kepkite ant stiprios ugnies, kol suminkštės.
- Puode ištirpinkite sviesto gabalėlį ir intensyviai maišydami supilkite pieną. Virkite, kol pienas sutirštės.
- Vištienos filė supjaustykite porcijų gabaliukais, lengvai pamuškite ir įdėkite į kepimo skardą, pateptą augaliniu aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį.
- Ant viršaus uždėkite grybus, užpilkite padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
- Kepkite 190-200°C temperatūroje 15-20 minučių.
Skanaus!