Išbandę šį paprastą „YouTube“ kanalo receptą, jūs iš tiesų nustebsite, kad vištiena išliks labai sultinga ir neapsakomai minkšta. Jums nebereikės jaudintis, kad kepant ji išdžius ir visiškai praras savo sultingumą.
Taip paruošta vištiena bus ne tik puikiai iškepta, bet ir bus puikaus skonio. Be to, jūs gausite puikią formą įdarui, kuri išliks visą kepimo laiką ir privers įdarą tolygiai pasiskirstyti mėsos viduje. Tik iš kelių ingredientų pagaminsite tikrą skanėstą! Taigi, eikite gaminti!
Jums reikės:
- 3 vištienos krūtinėlės filė gabalėlių – jie įpjaunami ir išdžiovinami popierine servetėle
- Aliuminio folijos
- 1 kiaušinio baltymo
- 3 kiaušinių trynių
- 75 g „Feta“ sūrio
- Petražolių
- Druskos ir pipirų
- Kietojo sūrio
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėlės viduryje padarykite gilų pjūvį.
Gausite savotišką kišenę, į kurią sulanksčius įkiškite foliją.
Folija turi užpildyti mėsos vidų – turėsite vietos būsimam įdarui.
Taip paruoštą mėsą pagardinkite druska ir pipirais.
Kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių po 1 minutę.
Perkelkite mėsą į kepimo indą.
Išimkite aliuminio foliją.
Dubenyje sumaišykite smulkintas petražoles, fetos sūrį ir kiaušinių baltymus. Įberkite prieskonių mišinio, skirto vištienos mėsai pagardinti.
Platesnėje dalyje sutvirtinkite gabalėlius dantų krapštuku.
Pašaukite į 200 °C laipsnių temperatūros orkaitę 10 minučių.
Tada išimkite ir pabarstykite tarkuotu sūriu, o ant viršaus įmuškite kiaušinio trynius.
Vėl įdėkite į 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę 5 minutėms.
Tada ištraukite, atvėsinkite ir galite skanauti.
Gero apetito!
Vaizdo medžiaga: