Skanaus patiekalo receptas iš „YouTube“ kanalo. Paruoškite šį patiekalą iš vištienos krūtinėlių ir tai bus puikūs jūsų pietūs.
Išbandykite ir įsitikinkite patys!
Jums reikės:
Tešlai:
- 200 ml šilto vandens
- 200 ml šilto pieno
- 1 šaukšto cukraus
- 1 šaukšto džiovintų mielių
- 1 šaukštelio druskos
- 600 g paprastų miltų
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
Įdarui:
- 500 g vištienos krūtinėlės
- 2 svogūnų
- 2 pomidorų
- 1 žalios paprikos
- 5-6 šakelių petražolių
- Ryšulėlio svogūnų laiškų
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų, maltų raudonųjų pipirų, kmynų ir čiobrelių
- 200 g tarkuoto čederio sūrio
Gaminimo eiga:
Į dubenį supilkite šiltą vandenį, pieną, suberkite cukrų, sausas mieles ir sumaišykite su šluotele.
Tada suberkite visus miltus, druską ir gerai išmaišykite.
Maišykite tešlą tol, kol ji bus vientisa.
Įpilkite alyvuogių aliejų ir vėl gerai išmaišykite.
Sudėkite į dubenį ir palikite, kad pakiltų, apie 30 minučių.
Tuo tarpu visas daržoves nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite.
Tada vištienos krūtinėlę supjaustykite smulkiais gabalėliais.
Viską sudėkite į dubenį, pasūdykite ir pabarstykite prieskoniais.
Kruopščiai sumaišykite.
Gautą tešlą padalinkite į keletą maždaug vienodo dydžio gabaliukų, kuriuos iškočiokite į nedidelius paplotėlius.
Sudėkite juos greta vienas kito ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Tada palyginkite paplotėlius ir ant kiekvieno iš jų sluoksniuokite po šaukštą paruošto įdaro.
Dėkite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 200°C temperatūroje apie 20 minučių.
Tada sudėkite ant lėkštes ir visus gabalėlius apibarstykite tarkuotu sūriu.
Įdėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 10 minučių.
Viskas baigta!
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: