Skani ir greitai paruošiama vištiena su kreminiu garstyčių padažu. Gardus ir fantastiško skonio patiekalas visai šeimai.
Jums reikės:
- 300 g vištienos krūtinėlės
- 1 svogūno
- 1 morkos
- 3 šaukštų grietinės
- 2 šaukštų Dižono garstyčių
- 2 šaukštų paprastų garstyčių
- 2 šaukštų paprastų miltų
- 1 stiklinės karšto vandens
- Druskos, pipirų
- Augalinio aliejaus
- Pasirinktinai – grybų
Vištienos marinatui:
- 1-2 šaukštų kario prieskonių
- Pusės arbatinio šaukštelio druskos
- 2 šaukštų sojų padažo
- Pipirų
Gaminimo eiga:
Vištieną sutvarkykite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais.
Sudėkite visus marinatui reikalingus ingredientus.
Palikite vištieną marinuotis šaldytuve 2 valandoms.
Taip pat ją galite palikti marinuotis per naktį.
Smulkiai supjaustykite svogūną.
Kepkite įkaitintame aliejuje keptuvėje, kol jis taps auksinės spalvos.
Sudėkite stambia tarka sutarkuotas morkas.
Supjaustykite ir sudėkite grybus (jei juos naudosite) bei vištieną.
Kepkite ant vidutinės ugnies.
Pabarstykite šaukštu paprastų miltų ir negausiai pasūdykite.
Tada vištieną užpilkite karštu vandeniu, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Troškinkite.
Galiausiai įmaišykite grietinę, sumaišytą su šaukštu miltų.
Į mišinį taip pat įmaišykite garstyčių.
Viską kartu troškinkite dar 1 minutę, kad padažas sutirštėtų.
Kaip garnyrą prie šio patiekalo galite patiekti ryžius arba klasikinę bulvių košę.
Linkime gero skonio!