Kaip visada ieškote neįprastų receptų, kad galėtumėte savo šeimą nustebinti? Mes paruošėme vieną iš šių. Vištienos kotletai su sūriu ir bulvėmis atrodo įspūdingai ir nepalieka abejingų.
Jums reikės:
- 9 vištienos šlaunelių
- 0,5 kg bulvių
- 250 g kietojo sūrio
- 4 kiaušinių
- 400 g džiūvėsėlių
- 4 šaukštų miltų
- 1 lauro lapo
- pipirų pagal skonį
- druskos pagal skonį
- 700 ml augalinio aliejaus
Gaminimas:
Pirmiausia nuplaukite vištienos šlauneles, sudėkite į puodą su vandeniu, įdėkite kelis pipirų žirnelius ir šiek tiek druskos, tada virkite mėsą apie pusvalandį. Bulves taip pat nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite į keletą dalių, tada sudėkite į atskirą puodą ir virkite, kol išvirs.
Tuo tarpu džiūvėsėlius ir miltus supilkite į du atskirus dubenėlius. Nuo virtų vištienos šlaunelių nuimkite odą ir mėsą atskirkite nuo kaulo. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, kremzlių perteklių pašalinkite nuo kaulų ir atidėkite.
Tada sutrinkite virtas bulvių į košę, sumaišykite su mėsa ir iš anksto sutarkuotu sūriu. Pagardinkite mišinį prieskoniais, druska ir viską gerai išmaišykite. Tada gautą masę padalinkite į devynias lygias dalis ir iš jų pradėkite formuoti koteltus, šiek tiek sudrėkindami rankas vėsiu vandeniu. Į mėsos blyną įkiškite kaulą, kad jis būtų pusiau matomas iš išorės, ir suformuokite pailgą kotletą.
Įmuškite kiaušinius į atskirą dubenį ir išplakite, panardinkite ten koteltą, prieš tai apvolioję miltuose. Tada apvoliokite ruošinį į džiūvėsėliuose. Po to supilkite augalinį aliejų į nedidelį puodą ar keptuvę ir įkaitinkite. Įmerkite koteltus į verdantį aliejų ir pakepkite 2-5 minutes.
Kai vištienos kotletai iškepa, padėkite juos į lėkštę su popieriniai rankšluosčiais, kurie sugers riebalų pertelkių. Patiekite juos su aštriu padažu kaip užkandį arba su šviežiomis daržovėmis.