Paukštienos kotletai pagal šį receptą gaunasi tokie sultingi, kad juos galima valgyti net be garnyro.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos filė – 1 kg
- Svogūnas – 200 g
- Šviežias batonas – pusė kepalo
- Pienas – 200 ml
- Česnakai – 2 skiltelės
- Sviestas – 25 g
- Kalendra ir petražolės- po 15 g
- Juodieji pipirai, kalendra – po pusę arbatinio šaukštelio
- Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas.
- Aliejus
- Druska – pagal skonį
Paruošimo eiga:
- Batono minkštimą užpilkite 150 mililitrų pieno.
- Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir iki skaidrumo apkepinkite augaliniame aliejuje, tada sudėkite česnaką, sviestą ir prieskonius, troškinkite 5 minutes ant silpnos ugnies.
- Vištienos filė kartu su keptu svogūnu ir piene išmirkytu batonu pertrinkite su mėsmale.
- Sumaišykite viską iki vientisos masės.
- Į masę įmaišykite susmulkintus žalumynus, truputį krakmolo ir likusius 50 mililitrų pieno.
- Suformuokite nedidelius kotletukus ir apkepkite juos iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje.
Gero apetito!