Šis paprastas receptas padės paruošti sultingą ir švelnaus skonio vištieną mažiau nei per pusvalandį.
Ir visa tai pagaminsite vienoje keptuvėje, todėl po valgio jums nereikia jaudintis dėl indų krūvos kriauklėje.
Šviežia mozzarella, žolelės ir pomidorai padės išlaikyti mėsos skonį ir nustebins nuostabiais skoniais.
Raktas į sėkmę yra keptuvė, kuri turi būti įkaitinta prieš pradedant kepti mėsą. Jei keptuvė nebus gerai įkaitinta, vištiena tiesiog gausis troškinta.
Geriausia naudoti indus, pagamintus iš ketaus arba nerūdijančio plieno.
6 porcijoms reikės:
1 puodelio balzamiko acto;
6 vištienos šlaunelių be odos ir kaulų (apie kilogramo);
2 šaukštų sviesto;
230 g mocarelos sūrio supjaustyto į 6 gabalėlius;
2 vidutinio dydžio supjaustytų pomidorų;
šviežių bazilikų, supjaustytų plonomis juostelėmis;
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Supilkite balzamiko actą į mažą puodą ir užvirinkite ant vidutinės ugnies. Sumažinkite šilumą iki nedidelės, dalinai uždenkite ir pavirkite 20 minučių.
Actas turėtų virsti tiršta glazūra, kai tik tai įvyks, nedelsiant nukelkite nuo ugnies.
Kol actas virs, paruošite vištieną. Švelniai nuvalykite viščiukų šlaunis popieriniu rankšluosčiu. Iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.
Didelėj keptuvėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės kaitros. Kai sviestas pradeda virti, sudėkite vištieną ir kepkite 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, arba kol iškeps.
Ant kiekvieno vištienos šlaunelės uždėkite mocarelos sūrio gabalėlį. Uždenkite keptuvę dangčiu ir vieną ar dvi minutes laikykite ant ugnies, kad sūris šiek tiek ištirptų.
Nukelkite keptuvę nuo kaitros, ant kiekvienos šlaunelės uždėkite po šviežio pomidoro riekelę ir pabarstykite šviežiais bazilikais. Užpilkite balzamiko glazūrą ir patiekite iš karto.
Skanaus!