Šiuo metu save ypač norisi pamaloninti save skaniais patiekalais, bet dažnai sunku rasti gerų receptų. Ypač jei maistas yra švelnus ir sotus, tačiau tuo pat metu labai nebrangus. Ir todėl šis kepenėlių paštetas jums labai patiks.
Ir šiandien redaktoriai jums siūlo orkaitėje keptą kepenėlių paštetą. Jis bus skanus ir karštas, ir net šaltas. O su šviežiomis daržovėmis ji taps tikra šventine vakariene visai šeimai.
Kepenėlių paštetas
Jums reikės:
- 500 g vištienos kepenėlių
- 2 svogūnai
- 2 morkos
- 3-4 marinuoti agurkai
- 2 kiaušiniai
- 4 šaukštai miltų
- 100 ml pieno (arba grietinėlės)
- 0,5 šaukštelio raudonėlo (neprivaloma)
- druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Kepenėles permalkite per mėsmalę arba išplakite trintuvu.
Svogūnus, morkas ir agurkus supjaustykite gabalėliais ir sumalkite. Galite naudoti mėsmalę arba trintuvą. Vienintelis klausimas yra patogumas.
Į atskirą indą įmuškite kiaušinius ir išplakite. Įberkite druskos, pipirų ir raudonėlio. Gerai išmaišykite.
Į kiaušinius įmaišykite susmulkintą mišinį.
Dabar supilkite pusę miltų, sumaišykite, supilkite likusią pusę, vėl sumaišykite.
Supilkite pieną ir paskutinį kartą išmaišykite.
Aukštą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi. Atminkite, kad kepdamas kepenėlių paštetas šiek tiek pakyla.
Kepkite paštetą įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 45 minutes.
Toks kepenėlių paštetas yra švelnus, purus ir nuostabaus skonio, o jo aromatas greitai pritrauks net tuos, kuriems nelabai patinka kepenėlių patiekalai.