Šį skanių vištienos kepenėlių receptą pagal „YouTube“ kanalą tikrai verta išbandyti! Jos yra labai subtilaus skonio ir labai gardžios, todėl jas valgys net tie, kurie kepenėlių tiesiog nemėgsta.
Jums reikės:
- Vištienos kepenėlių
- Paprastų miltų apvoliojimui
- 1 didelio žalio obuolio
- 3 didelių svogūnų
- Augalinio aliejaus
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Ciberžolės ir paprikų miltelių pagal skonį
Gaminimo eiga:
Pirmiausia nuplaukite kepenėles, jei reikia, nuimkite netinkamas mėsos vietas ir tada kiekvieną gabalėlį apvoliokite paprastuose miltuose.
Supjaustykite žalią obuolį, išimkite šerdį ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Į keptuvę supilkite aliejų ir apkepkite kepenėles iš abiejų pusių apie 1 minutę.
Tada pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, šiek tiek apkepkite, o tada viską sudėkite į lėkštę.
Dabar į keptuvę įdėkite obuolius, apkepkite iš abiejų pusių, tada sudėkite į lėkštę.
Tada pakepinkite svogūną, kurį prieš tai supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Po to pasūdykite, pabarstykite ciberžole, paprikos milteliais ir viską gerai išmaišykite.
Taip paruoštus ingredientus pradėkite dėti į kepimo indą.
Ant dugno sudėkite obuolius, tada apkeptas kepenėles, o po to – svogūnų sluoksnį. Ir vėl pakartokite sluoksniavimo procedūrą.
Taip paruoštą kepimo indą įdėkite į iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių.
Viskas baigta! Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: