Vištienos ir grybų salotos, tai patiekalas kurį nesunku paruošti, tačiau pamiršti jo tiesiog neįmanoma. Jos yra sočios ir lengvos tuo pačiu metu.
Šios skanios vištienos ir grybų salotos gali būti patiekiamos be dekoravimo – įprastiems pietums ar vakarienei. Jūs galite papuošti ir tokiu būdu džiuginti svečius ne tik puikiu skoniu, bet ir išskirtiniu vaizdu.
Jums reikės:
- 6 kiaušiniai
- 200 g kieto sūrio
- vištienos krūtinėlė
- 400 g pievagrybių
- svogūnas
- 2 šaukštai majonezo
- druska
- morka
- alyvuogės
Gaminimas:
Kietai išvirkite kiaušinius. Kitame puode, pasūdytame vandenyje išvirkite vištienos krūtinėlę. Susmulkinkite vištienos mėsą. Galite pjaustyte arba plėšyti.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Smulkia tarka sutarkuokite trynius, stambesne- baltymus. Smulkiai supjaustykite svogūną. Nuplaukite ir supjaustykite pievagrybius. Sutarkuokite morką. Sudėkite svogūnus, morkas ir grybus į keptuvę, kepkite kol suminkštės.
Sluoksniuokite salotas: pirmasis sluoksnis yra kiaušinių baltymai. Antrasis yra vištiena, sutepta majonezu. Tada grybai su svogūnais ir morkomis, tada sūris. Ir vėl finale viską sutepkite majonezu. Tada pakartokite, kol baigsis produktai. Visą salotų paviršių papuoškite alyvuogėmis ir tarkuotu tryniu.
Palikite šiek salotas pastovėti, kad jos sumirktų ir patiekite.