Puikūs ir greitai paruošiami pietūs su vištiena ir kreminiu garstyčių padažu. Greitai paruošiamas, fantastiško skonio patiekalas visai šeimai.
Jums reikės:
- 300 g vištienos krūtinėlės
- 1 svogūno
- 1 morkos
- 3 šaukštų grietinės
- 2 šaukštų Dižono garstyčių
- 2 šaukštų paprastų garstyčių
- 2 šaukštų miltų
- 1 puodelio karšto vandens
- Druskos ir pipirų
- Augalinio aliejaus
- Nebūtinai – grybų
Mėsos marinatui:
- 1-2 šaukštų kario prieskonių
- 1/2 šaukštelio druskos
- 2 šaukštų sojos padažo
- Pipirų
Gaminimo eiga:
Vištienos mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pailgais gabaliukais.
Suberkite visus ingredientus, kurių reikia marinatui, ir leiskite jiems nors 2 valandas pasimarinuoti šaldytuve.
Tokiu būdu galite marinuoti mėsą ir per visą naktį.
Supjaustykite svogūną nedideliais gabalėliais ir kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi.
Suberkite tarkuotas morkas, smulkintus grybus (jei juos naudosite), vištieną ir kepkite ant silpnos ugnies.
Pabarstykite miltais ir trumpai pakepinkite.
Tada viską užpilkite karštu vandeniu, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Troškinkite, ir galiausiai supilkite grietinėlę, sumaišytą su šaukštu miltų, garstyčiomis ir viską kartu kepkite dar 1 minutę, kad padažas sutirštėtų.
Vietoj garnyro galite pasiruošti ryžius arba klasikinę bulvių košę.
Skanaus!