Sudėtis:
Vištienos filė – 1 kg;
Pienas – 1 puodelis;
Bulvės – 5 vnt.;
Svogūnai – 2 vnt.;
Pomidorai – 3 vnt.;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
2-3 česnakų skiltelės;
Sūris – 150-200 gramų;
Augalinis aliejus patepti formoms;
Grietinė – 3 šaukštai;
Druska, pipirai pagal skonį;
Žalumynai papuošimui.
Gaminimas:
Vištieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Supilkite pieną ir palikite 1–1,5 valandos, tai suminkštins vištieną.
Paruoškite folijos formas. Sulankstykite keletą folijos sluoksnių, ant 3 litrų stiklainio dugno suformuokite formą.
Sustatykite indus ant kepimo skardos, kiekvieną ištepkite augaliniu aliejumi. Supjaustykite bulves plonais griežinėliais, pabarstykite druska ir pipirais, ir sudėkite į indelių dugną.
Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais, sumaišykite su mėsa, druska ir pipirais. Sudėkite ant bulvių folijos indeliuose.
Kiaušinius išplakite su grietine, užpilkite ja vištieną induose, kiekviename apie apie 2-3 šaukštus. Ant viršaus išdėliokite pomidorus supjaustytus griežinėliais.
Pabarstykite smulkintais česnakais ir tarkuotu sūriu. Įdėkite į įkaitintą 180°C temperatūros orkaitę, kepkite 40-50 minučių. Prieš patiekdami pabarstykite žolelėmis.
Skanaus!