Ne tik skanu, bet ir nekenkia figūrai ir tinka, jei norite užsiauginti raumenų, nes šiame patiekale itin daug baltymų.
Sudėtis:
3 vištienos krūtinėlės;
120 g sūrio;
vienas kiaušinis;
šiek tiek miltų;
džiūvėsėliai;
pipirai;
druska.
Gaminimas:
Paimkite vištienos krūtinėlę ir peiliu padarykite joje skylę, kuri atrodytų kaip kišenė. Į ją įdėkite gabalėlį sūrio.
Užlenkite kraštus, kad sūris kepimo metu neišbėgtų iš „kišenės“. Mėsos kraštus sutvirtinkite mediniais dantų krapštukais.
Toliau sumaišykite druską, miltus, juoduosius pipirus, džiūvėsėlius ir įmuškite kiaušinį – visa tai reikalinga pamirkymui.
Krūtinėlę panardinkite į miltus, o paskui į kiaušinį ir galiausiai į džiūvėsėlius.
Kepkite krūtinėlę keptuvėje kelias minutes, paprastai apie 5.
Tada sudėkite krūtinėles ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Pagal šį receptą paruoštos vištienos krūtinėlės puikiai tinka su ryžiais, daržovėmis, makaronais ir yra ypač skanios, pagardintos žolelėmis.
Skanaus!