Lengvo ir skanaus patiekalo pagal „YouTube” kanalą receptas, kaip paruošti traškią keptą vištienos krūtinėlę šiek tiek kitaip.
Jums reikės:
- 500 g kopūstų
- 1 kiaušinio
Įdarui:
- 5 g druskos
- 2 g juodųjų pipirų
- 1 kiaušinio
- 100 g miltų
- 300 g vištienos krūtinėlių
- 150 g šoninės
- 100 g kietojo sūrio
- 30 g aliejaus
Gaminimo eiga:
Į dubenį sudėkite plonais griežinėliais supjaustytus kopūstus, įberkite druskos ir išmaišykite rankomis.
Tada įmuškite kiaušinį, išmaišykite ir sudėkite mišinį ant maistinės plėvelės.
Vištienos krūtinėles sudėkite ant lentelės, uždenkite maistine plėvele ir plonai išmuškite.
Nuimkite plėvelę, įdėkite sūrio gabalėlį, šoninę ir perlenkite krūtinėles per pusę.
Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų, ir viską gerai išmaišykite šakute.
Paruoškite kitą dubenį su miltais, į kurį įdėsite krūtinėles.
Tada krūtinėles aptepkite kiaušinio mišiniu ir sudėkite ant kopūstų.
Ant krūtinėlių sudėkite dar vieną kopūstų sluoksnį ir suvyniokite į plėvelę, švelniai paspausdami, kad mišinys tolygiai pasiskirstytų.
Nuimkite plėvelę nuo krūtinėlių ir apkepkite jas iš abiejų pusių.
Galite patiekti!
Skanaus!
Papildomas receptas
Jums reikės:
- 2 vištienos krūtinėlių
- 3 šaukštų sviesto
- 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
- 1 svogūno
- 1 raudonos paprikos
- 1 geltonos paprikos
- 300 g kietojo sūrio
Užpilui:
- 2 skiltelių česnako
- 3 pomidorų
- 100 ml vištienos sultinio
- 150 g grietinės
- 2 šaukštelių druskos
- 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
- 1/2 šaukštelio muskato riešuto
Gaminimo eiga:
Pirmiausia keptuvėje ištirpinkite sviestą ir tolygiai paskirstykite jį po visą keptuvės paviršių.
Apkepkite vištienos krūtinėles iš abiejų pusių ir sudėkite jas į kepimo indą.
Keptuvėje su sviestu taip pat pakepinkite svogūnus ir sudėkite juos ant krūtinėlių.
Paprikas supjaustykite griežinėliais, išimkite sėklas, apkepkite keptuvėje ir sudėkite ant krūtinėlių.
Į keptuvę sudėkite česnaką, smulkiai supjaustytus pomidorus, išmaišykite ir supilkite vištienos sultinį, grietinėlę, druską, juoduosius pipirus, muskatą. Išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite į mėsai skirtą troškinimo indą.
Uždenkite dubenį folija ir 25 minutėms pašaukite į iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę.
Po to ant mišinio viršaus užberkite tarkuotą kietąjį sūrį ir vėl kepkite 200°C temperatūroje 10 minučių.
Iškeptas krūtinėles galite patiekti.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: