Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Skani vištienos krūtinėlė, kepta su kopūstais ir šonine. Išskirtinis įprastų ingredientų skonis!

Lengvo ir skanaus patiekalo pagal „YouTube” kanalą receptas, kaip paruošti traškią keptą vištienos krūtinėlę šiek tiek kitaip.

Jums reikės:

  • 500 g kopūstų
  • 1 kiaušinio

Įdarui:

  • 5 g druskos
  • 2 g juodųjų pipirų
  • 1 kiaušinio
  • 100 g miltų
  • 300 g vištienos krūtinėlių
  • 150 g šoninės
  • 100 g kietojo sūrio
  • 30 g aliejaus

Gaminimo eiga:

Į dubenį sudėkite plonais griežinėliais supjaustytus kopūstus, įberkite druskos ir išmaišykite rankomis.

Tada įmuškite kiaušinį, išmaišykite ir sudėkite mišinį ant maistinės plėvelės.

Vištienos krūtinėles sudėkite ant lentelės, uždenkite maistine plėvele ir plonai išmuškite.

Nuimkite plėvelę, įdėkite sūrio gabalėlį, šoninę ir perlenkite krūtinėles per pusę.

Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų, ir viską gerai išmaišykite šakute.

Paruoškite kitą dubenį su miltais, į kurį įdėsite krūtinėles.

Tada krūtinėles aptepkite kiaušinio mišiniu ir sudėkite ant kopūstų.

Ant krūtinėlių sudėkite dar vieną kopūstų sluoksnį ir suvyniokite į plėvelę, švelniai paspausdami, kad mišinys tolygiai pasiskirstytų.

Nuimkite plėvelę nuo krūtinėlių ir apkepkite jas iš abiejų pusių.

Galite patiekti!

Skanaus!

Papildomas receptas

Jums reikės:

  • 2 vištienos krūtinėlių
  • 3 šaukštų sviesto
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1 svogūno
  • 1 raudonos paprikos
  • 1 geltonos paprikos
  • 300 g kietojo sūrio

Užpilui:

  • 2 skiltelių česnako
  • 3 pomidorų
  • 100 ml vištienos sultinio
  • 150 g grietinės
  • 2 šaukštelių druskos
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1/2 šaukštelio muskato riešuto

Gaminimo eiga:

Pirmiausia keptuvėje ištirpinkite sviestą ir tolygiai paskirstykite jį po visą keptuvės paviršių.

Apkepkite vištienos krūtinėles iš abiejų pusių ir sudėkite jas į kepimo indą.

Keptuvėje su sviestu taip pat pakepinkite svogūnus ir sudėkite juos ant krūtinėlių.

Paprikas supjaustykite griežinėliais, išimkite sėklas, apkepkite keptuvėje ir sudėkite ant krūtinėlių.

Į keptuvę sudėkite česnaką, smulkiai supjaustytus pomidorus, išmaišykite ir supilkite vištienos sultinį, grietinėlę, druską, juoduosius pipirus, muskatą. Išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite į mėsai skirtą troškinimo indą.

Uždenkite dubenį folija ir 25 minutėms pašaukite į iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę.

Po to ant mišinio viršaus užberkite tarkuotą kietąjį sūrį ir vėl kepkite 200°C temperatūroje 10 minučių.

Iškeptas krūtinėles galite patiekti.

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---