Puikūs ir greiti pietūs iš vištienos su kreminiu garstyčių padažu. Greitai paruošiamas fantastiško skonio patiekalas visai šeimai.
Jums reikės:
- 300 g vištienos krūtinėlės
- 1 svogūno
- 1 morkos
- 3 šaukštų grietinės
- 2 šaukštų Dižono garstyčių
- 2 šaukštų paprastų garstyčių
- 2 šaukštų paprastų miltų
- 1 puodelio karšto vandens
- druskos
- pipirų
- augalinio aliejaus
Nebūtinai:
- grybų
Mėsos marinatui:
- 1-2 šaukštų kario prieskonių
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 2 šaukštų sojos padažo
- pipirų
Gaminimo eiga:
Vištieną nuplaukite ir nusausinkite.
Mėsą supjaustykite vienodo dydžio juostelėmis.
Sudėkite visus marinatui reikalingus ingredientus.
Marinatą sumaišykite su mėsa ir palikite marinuotis šaldytuve 2 valandas.
Arba mėsą galėsite marinuoti visą naktį.
Svogūną supjaustykite smulkiais gabalėliais ir kai keptuvėje aliejus įkais – pakepinkite.
Sudėkite tarkuotas morkas, griežinėliais pjaustytus grybus (jei juos naudosite) ir vištieną.
Viską kepkite ant silpnos ugnies.
Pabarstykite šaukštu paprastų miltų ir trumpai patroškinkite.
Tada mėsą užpilkite karštu vandeniu, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Leiskite užvirti ir galiausiai supilkite grietinę, sumaišytą su šaukštu miltų, garstyčiomis ir viską kartu troškinkite dar 1 minutę, kad padažas sutirštėtų.
Vietoj garnyro galite patiekti keptus bulvinius blynus, virtus ryžius ar klasikinę bulvių košę.
Linkime gero skonio!