Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Vištienos  kepsneliai su garstyčiomis:  fantastiškai traškūs ir sultingi!

Šis vištienos patiekalas yra nepaprastai skanus, o jo ruošimui jums tikrai neteks sugaišti pernelyg daug laiko.

Jums reikės:

  • 600-700 g vištienos krūtinėlės (supjaustytos plonais griežinėliais)
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų
  • 3-4 valg. š. garstyčių
  • 200 g grietinės
  • 2 česnako skiltelių
  • Citrinos sulčių
  • 150 g kieto, smulkiai tarkuoto sūrio
  • Maltų džiūvėsėlių
  • Sviesto

Kaip gaminti?

Mėsą nuplaukite ir nusausinkite.

Supjaustykite plonais gabalėliais.

Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus – garstyčias, grietinę, išspaustą česnaką ir citrinos sultis.

Palikite marinuotis bent valandą (geriausia – per naktį).

Atskirame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius su sūriu.

Šiame mišinyje apvoliokite mėsos gabalėlius.

Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Ant kiekvieno gabalėlio uždėkite po ploną gabalėlį sviesto ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.

Po 20-25 minučių apverskite, ir kepkite dar 20 minučių.

Patiekite su pasirinktu garnyru – mums labiausiai patinka su virtomis bulvėmis  ir krapais.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---