Šis vištienos patiekalas yra nepaprastai skanus, o jo ruošimui jums tikrai neteks sugaišti pernelyg daug laiko.
Jums reikės:
- 600-700 g vištienos krūtinėlės (supjaustytos plonais griežinėliais)
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
- 3-4 valg. š. garstyčių
- 200 g grietinės
- 2 česnako skiltelių
- Citrinos sulčių
- 150 g kieto, smulkiai tarkuoto sūrio
- Maltų džiūvėsėlių
- Sviesto
Kaip gaminti?
Mėsą nuplaukite ir nusausinkite.
Supjaustykite plonais gabalėliais.
Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus – garstyčias, grietinę, išspaustą česnaką ir citrinos sultis.
Palikite marinuotis bent valandą (geriausia – per naktį).
Atskirame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius su sūriu.
Šiame mišinyje apvoliokite mėsos gabalėlius.
Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Ant kiekvieno gabalėlio uždėkite po ploną gabalėlį sviesto ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
Po 20-25 minučių apverskite, ir kepkite dar 20 minučių.
Patiekite su pasirinktu garnyru – mums labiausiai patinka su virtomis bulvėmis ir krapais.
Skanaus!