Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Labai sultinga ir skani mėsa su bulvėmis bei pikantišku padažu. Puikus patiekalas!

Skanus vištienos krūtinėlės, daržovių ir pikantiško padažo receptas!

Šio patiekalo paruošimas gana paprastas, o geriausia yra tai, kad viskas kepama kartu, vienoje kepimo skardoje.

Idealus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei.

Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.

Jums reikės:

  • 150 gramų vištienos krūtinėlės
  • 1 klasikinės stiklinė pieno (200 ml)
  • 3 svogūnų
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 žalių paprikų
  • 2 raudonų paprikų
  • 1300 gramų bulvių

Padažui:

  • 1/2 valgomojo šaukšto druskos
  • 8 gramų juodųjų pipirų
  • čiobrelių
  • petražolių (pagal skonį)
  • 1/2 šaukšto raudonųjų pipirų dribsnių 5 g
  • 1/2 šaukšto aštraus padažo
  • 1/2 šaukšto pomidorų pastos 15 gramų
  • 2 česnako skiltelių

  • 3 šaukštų aliejaus 36 ml
  • 1 mažo arbatinio šaukštelio rozmarino 2 gramų
  • 5 lauro lapų

Gaminimo eiga:

Pirmiausia paruoškite vištienos krūtinėlę – supjaustykite ją mažesniais gabalėliais.

Sudėkite vištienos gabaliukus į dubenį, užpilkite pienu ir palikite šaldytuve marinuotis mažiausiai vienai valandai, o geriausia – per visą naktį.

Supjaustykite svogūną ir česnaką griežinėliais, ir pagardinkite druska.

Taip pat supjaustykite ir abiejų rūšių paprikas.

Dabar paruoškite padažą.

Sumaišykite aliejų, aštrų padažą, pomidorų pastą ir visus prieskonius bei žoleles (išskyrus lauro lapus).

Kepimo skardą patepkite aliejumi, paimkite šiek tiek padažo ir juo ištepkite skardos dugną.

Išimkite mėsą iš pieno ir nusausinkite bei gerai aptepkite padažu.

Bulvių griežinėlius taip pat sumaišykite su padažu.

Į kepimo skardą taip pat sudėkite lauro lapus, supjaustytus svogūnus ir gabaliukais supjaustytas paprikas.

Vėl sluoksniuokite bulves.

Ant bulvių sudėkite mėsą ir dar aptepkite padažu – likusį padažą supilkite į kepimo skardą.

Uždenkite sudrėkintu kepimo popieriumi ir folija.

Kepkite 200°C temperatūroje apie 35 minutes uždengtą ir 20 minučių neuždengtą.

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---