Puikus pietums skirtas receptas – viską galite iškepti viename kepimo inde ir tik iš vieno gabalėlio vištienos krūtinėlės.
Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 1 gabalėlio vištienos krūtinėlės
- Druskos
- Pipirų
- Paprikos miltelių
- Aliejaus
- 1 svogūno
- 4 bulvių
- 10-12 vnt. pievagrybių
Papildomai padažui reikės:
- 100 g sūrio
- 2 pomidorų
- 1 kiaušinio
- 2 šaukštų majonezo
Gaminimo eiga:
Nuplaukite ir nusausinkite vištieną, supjaustykite ją juostelėmis.
Išmuškite mėsą, prieš tai ją uždenkite maistine plėvele.
Pagardinkite druska, pipirais ir paprikos milteliais. Įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Sudėkite svogūną į riebalais išteptą skardą.
Supjaustykite bulves ir sudėkite į dubenį, pagardinkite jas druska, pipirais ir trupučiu aliejaus.
Bulves paskleiskite ant svogūnų.
Mėsą sudėkite ant bulvių.
Paskutinį sluoksnį turi sudaryti supjaustyti grybai.
Tada viską uždenkite drėgnu kepimo popieriumi ir ant viršaus folija.
Kepkite apie 25 minutes 200°C temperatūroje.
Sumaišykite visus padažo ingredientus – tarkuotą sūrį, 2 supjaustytus pomidorus, kiaušinius, majonezą.
Užtepkite ant kepimo inde esančių ingredientų ir leiskite dar 10 minučių pakepti 180 laipsnių temperatūroje.
Galiausiai pabarstykite smulkiai supjaustytais krapais.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: