Iš vištienos filė galite gaminti bet kokius patiekalus: salotas, sriubas, užkandžius, ir t.t.
Vištienos filė yra universalus maisto produktas, kuris gali būti bet kokių receptų pagrindas. Vištienos patiekalus mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai, toks maistas yra subtilaus skonio, lengvai kramtomas, o svarbiausia – greitai iškepantis. Iš vištienos filė galite pagaminti daugybę įvairių patiekalų, pavyzdžiui:
- Sriubą
- Salotas
- Troškinį
- Kepsnius
- Plovą
- Įvairius užkandžius, ir t.t.
Vištienos filė yra laikoma dietine mėsa, nes 100 g vištienos krūtinėlės yra vos 110 kcal. Vištienos filė rekomenduojama valgyti tiems, kurie nori numesti svorio, ar tiesiog norintiems pradėti sveikiau maitintis.
Vištienos filė sriuba
Vištienos sultinys pasižymi gydomuoju poveikiu, todėl jis gana dažnai yra skiriamas sergantiems žmonėms. Vištienos filė sriubą reikia virti pagal specialias taisykles, nes tik tuomet ji bus maistinga.
- Šaldyta mėsa pirmiausia turi būti atitirpinta, gerai nuplauta po tekančiu vandeniu, ir tik tada dedama į puodą. Vanduo turi visiškai apsemti vištieną, bet nepasiekti puodo viršaus.
- Virkite vištieną maždaug 30–40 minučių. Išimkite vištienos filė ir padėkite ant lėkštės.
- Į puodą su sultiniu suberkite susmulkintas daržoves, grūdus ar makaronus. Ingredientai priklauso nuo to, kokią sriubą ruošiate.
- Po maždaug 20 minučių sriuba bus paruošta. Sudėkite į ją supjaustytą mėsą ir patiekite.
- Idėjos sriuboms: vištienos sriubą galite ruošti iš makaronų, žirnių, lęšių, daržovių, grybų, ir t.t.
Vištienos filė troškinys
Šis vištienos patiekalas yra labai sotus ir skanus, be to, jis yra lengvai virškinamas. Neriebus patiekalas puikiai tinka vaikams bei besilaikantiems dietos. Troškinio pagrindą sudaro troškintos daržovės ir mėsa. Galite naudoti bet kokias sezonines daržoves: cukinijas, moliūgus, baklažanus, ir t.t. Taip pat galite įdėti morkų, bulvių ir svogūnų.
- Nuplaukite vištienos filė ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Apkepkite.
- Nuplautas daržoves supjaustykite griežinėliais, pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
- Daržoves ir vištienos filė troškinkite 50-60 minučių. Jei drėgmės kiekis per mažas, įpilkite šiek tiek verdančio vandens. Taip pat galite įdėti pomidorų pastos, grietinės, adžikos ar kitų padažų.
- Troškinį galite gaminti ir greitpuodyje.
Vištienos filė karbonadas
Gerai iškeptas karbonadas yra sultingas ir skanus.
- Vištienos filė nereikia smarkiai išmušti, nes vištiena yra švelni ir minkšta. Visiškai pakanka kelis kartus pamušti mėsą iš abiejų pusių.
- Vištienos filė rekomenduojame pamarinuoti aštriame medaus ir sojos padažo marinate ir apvolioti džiūvėsėliuose.
- Taip pat kepsnius galite kepti orkaitėje (bus dar skaniau, jei kepsnius pabarstysite sūriu).
Vištienos filė salotos
Vištienos salotos mūsų šalyje yra labai populiarios. Virta vištienos filė dedama į salotas su kukurūzais ir ananasais, į karštas salotas ar net į baltą mišrainę. Nebijokite eksperimentuoti: vištiena puikiai dera su daugybe įvairių ingredientų!