Šią pastą galima pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve. O tada tepti ant pusryčių duonos! Ne tik skanu, bet ir sveikiau nei dauguma sumuštiniams naudojamų dešrų.
Sudėtis:
350 g vištienos filė
1 kiaušinis
90 g morkų
1 grietinėlės sūris
druska ir juodieji pipirai pagal skonį
120-150 ml sultinio arba vandens
Gaminimas:
Išvirkite vištienos filė. Kad mėsa būtų skani, į sultinį įpilkite druskos ir prieskonių pagal skonį.
Išvirkite kiaušinį, atvėsinkite šaltame vandenyje, nulupkite.
Taip pat reikės išvirti morkas. Atvėsinkite ir nulupkite.
Atvėsintą vištieną supjaustykite gabalėliais ir perkelkite į dubenį. Kiaušinį perpjaukite į dvi dalis, morkas supjaustykite mažesniais gabalėliais. Viską sudėkite prie vištienos.
Sudėkite grietinėlės sūrį (šiek tiek atšaldykite, kad nepriliptų prie peilio), įberkite druskos, juodųjų pipirų (ar prieskonių pagal skonį), supilkite sultinį (galima tą, kuriame buvo virta vištiena).
Viską sutrinkite iki vientisos masės. Jei reikia, įpilkite dar sultinio, kad gautumėte norimą konsistenciją.
Sudėkite pastą į lėkštes, suteptas augaliniu aliejumi, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.
Tada lieka tik pasigaminti sumuštinių. Labai skanu su šviesia duona.
Skanaus!