Jums nereikia valandų valandas praleisti virtuvėje, kad pagamintumėte skanų patiekalą. Gaminkite pietus pagal šį receptą iš „YouTube“ kanalo ir paruošite pilną kepimo skardą skanaus maisto beveik be vargo!
Jums reikės:
- 2 vištienos krūtinėlių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- paprikos
- 2 šaukštų augalinio aliejaus
- svogūno
- augalinio aliejaus
- 50 ml pomidorų padažo
- 3 didesnių bulvių
- 2 šaukštų grietinės
- 2 šaukštų majonezo
- 100-150 g kietojo sūrio
- 50 g sviesto
Salotoms:
- 1 burokėlio
- 2 kiaušinių
- 50 g fetos sūrio
- 1/2 raudonojo svogūno
- druskos
- petražolių
- maltų juodųjų pipirų
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- krapų
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėles supjaustykite juostelėmis, sudėkite į dubenį, įberkite druskos, pagardiname pipirais, užpilkite augaliniu aliejumi ir gerai išmaišykite.
Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
Iš raudonosios paprikos pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
Kepimo skardą apšlakstykite augaliniu aliejumi, sudėkite vištienos filė gabaliukus ir aptepkite pomidorų padažu.
Dabar ant vištienos sudėkite svogūnų juosteles, paprikas ir bulvių griežinėlius. Bulves turite supjaustyti ir pagardinti prieskoniais.
Paruoškite padažą iš grietinės ir majonezo, kurį tolygiai paskirstykite ant bulvių viršaus ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Galiausiai sudėkite sviesto gabaliukus, uždenkite šlapiu kepimo popieriumi, folija ir kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Praėjus šiam laikui, išimkite kepimo skardą, atidenkite ir kepkite dar 10 minučių 180°C temperatūroje.
Tuo tarpu galite paruošti šias skanias burokėlių salotas.
Atskiruose puoduose išvirkite burokėlius ir kiaušinius, kuriuos vėliau nulupkite ir supjaustykite.
Burokėlius taip pat nulupkite, supjaustykite kubeliais ir dubenyje sumaišykite su kubeliais pjaustytu fetos sūriu.
Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, kapotas petražoles, griežinėliais supjaustytus kiaušinius, pagardinkite pipirais ir druska, ir užpilkite alyvuogių aliejumi.
Viską kartu patiekite, o lėkštę galite pabarstyti smulkintais krapais.
Skanaus!
Vaizdo įrašo medžiaga: