Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Sultingas šventinis patiekalas su vištienos krūtinėle ir grybais

Šis patiekalas yra dažnas svečias ant mano stalo!

Ingredientai:

vištienos filė – 500 g.
svogūnai – 2 vnt.
sviestas – 1,5 šaukšto
grybai – 400 g.
tarkuotas sūris – 150 g.

Padažui:

miltai – 2 šaukštai;
sviestas – 1,5 šaukšto;
grietinė – 3/4 puodelio;
grietinėlė – 1 stiklinė;
druska, pipirai – pagal skonį.

Gaminimas:

Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje, tada supjaustykite mažais kubeliais.

Svogūną ir grybus supjaustykite mažais kubeliais, ir pakepinkite svieste iki auksinės rudos spalvos. Atvėsinkite ir sumaišykite su mėsa.

Sausoje keptuvėje pakepinkite miltus, tada sudėkite sviestą ir pakepinkite dar 2 minutes, sudėkite grietinę ir išmaišykite.

Įpilkite grietinėlę, vėl gerai viską išmaišykite. Tada sudėkite grybus ir mėsą, išmaišykite.

Masę išdėliojame į formeles, pabarstome tarkuotu sūriu ir kepame 180°C temperatūroje 10–15 min., kol ant viršaus susidarys auksinės spalvos plutelė.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---