Ingredientai:
vištienos filė – 500 g.
svogūnai – 2 vnt.
sviestas – 1,5 šaukšto
grybai – 400 g.
tarkuotas sūris – 150 g.
Padažui:
miltai – 2 šaukštai;
sviestas – 1,5 šaukšto;
grietinė – 3/4 puodelio;
grietinėlė – 1 stiklinė;
druska, pipirai – pagal skonį.
Gaminimas:
Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje, tada supjaustykite mažais kubeliais.
Svogūną ir grybus supjaustykite mažais kubeliais, ir pakepinkite svieste iki auksinės rudos spalvos. Atvėsinkite ir sumaišykite su mėsa.
Sausoje keptuvėje pakepinkite miltus, tada sudėkite sviestą ir pakepinkite dar 2 minutes, sudėkite grietinę ir išmaišykite.
Įpilkite grietinėlę, vėl gerai viską išmaišykite. Tada sudėkite grybus ir mėsą, išmaišykite.
Masę išdėliojame į formeles, pabarstome tarkuotu sūriu ir kepame 180°C temperatūroje 10–15 min., kol ant viršaus susidarys auksinės spalvos plutelė.
Skanaus!