Puikus receptas greitiems ir labai skaniems pietums iš vištienos su nuostabiu padažu. Būtinai išbandykite šį receptą, nes tai iš tiesų labai skanu!
Jums reikės:
- 300 g pievagrybių
- 500 g vištienos krūtinėlės
- 300 ml grietinėlės
- 4 šaukštų grietinės
- 1 vnt. paprikos
- 2 skiltelių česnako
- 2 šaukštų paprastų miltų
- 3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Šiek tiek petražolių
Gaminimo eiga:
Nuplaukite vištienos krūtinėlę.
Supjaustykite plonesnėmis juostelėmis, pabarstykite druska ir pipirais.
Į mėsą įmaišykite susmulkintą česnaką bei supjaustytas petražoles.
Gerai išmaišykite.
Galiausiai į dubenį su mėsa sudėkite grietinę ir dar kartą gerai išmaišykite.
Palikite mėsą grietinės marinate maždaug valandai.
Tuo tarpu nuvalykite grybus ir supjaustykite juos kubeliais.
Tą patį padarykite ir su paprikomis, tačiau būtinai išimkite sėklytes.
Galite naudoti raudonąsias arba žaliąsias paprikas, priklausomai nuo to, kokios jums labiau patinka.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, lengvai apkepkite paprikas, sudėkite vištieną ir grybus.
Kepkite neuždengus bent 10 minučių.
Tuomet uždenkite dangčiu ir patroškinkite dar 10 minučių, kad mėsa šiek tiek suminkštėtų.
Galiausiai į mėsą supilkite grietinėlę ir suberkite miltus, išplaktus su trupučiu vandens, kad padažas labiau sutirštėtų. Jis neturi būti skystas!
Taip troškinkite dar apie 10 minučių, kol padažas taps pakankamai tirštas, o tada patiekite ant stalo.
Šis patiekalas skanus kartu su makaronais, ryžiais arba su naminiais bulvių virtinukais.
Linkime gero skonio!