Yra daug receptų, kaip paruošti vištienos krūtinėlę. Iš pirmo žvilgsnio ir šis būdas jums gali pasirodyti gana įprastas.
Tačiau šiame straipsnyje sužinosite puikų virėjo triuką, kaip paruošti vištienos mėsą, kad ji būtų sultingesnė ir minkštesnė!
Jums reikės:
- Stiklinės, kurios tūris yra 200 ml
- 500 g vištienos krūtinėlės
- 2 svogūnų
- 1,5 šaukšto sviesto
- 400 g pievagrybių
- 150 g tarkuoto sūrio
Padažui:
- 2 šaukštų paprastų miltų
- 1,5 šaukšto sviesto
- 1 indelio grietinės
- Druskos
- Prieskonių pagal skonį
Gaminimo eiga:
Pirmiausia pasūdytame vandenyje išvirkite vištieną, kol ji suminkštės.
Tuo tarpu svogūną supjaustykite smulkiais gabalėliais ir pakepinkite svieste, kol pasidarys rudai auksinės spalvos.
Grybus taip pat supjaustykite smulkiais gabalėliais ir apkepkite kartu su svogūnu.
Kad grybai būtų sultingi, troškinkite juos ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu apie 10 minučių.
Išvirtą mėsą supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su grybais.
Sausoje keptuvėje pakepinkite miltus.
Tada sumaišykite juos su sviestu.
Kartu pakepinkite dar kelias minutes.
Supilkite grietinę ir gerai išmaišykite, kad neliktų gabalėlių.
Suberkite grybus su mėsa ir sudėkite į mažą kepimo indą.
Pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kepkite 10-15 minučių, kad sūris išsilydytų.
Viskas baigta!
Galite patiekti su savo mėgstamu garnyru.
Linkime gero skonio!