Itin minkšta ir sultinga kepta vištienos krūtinėlė, kuriai negalėsite atsispirti!
Puikų keptos mėsos skonį sustiprina keptos bulvės su grybais bei gardžios burokėlių salotos.
Neįtikėtinai skanios keptos vištienos krūtinėlės su sūriu ir grybais receptas iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 3 bulvių
- Druskos
- 2 šaukštų augalinio aliejaus
- 1 svogūno
- 7 vidutinio dydžio grybų
- 3 vištienos krūtinėlės gabalėlių
- 250 g griežinėliais pjaustyto sūrio
Padažui:
- 150 g grietinės
- 3 šaukštų augalinio aliejaus
- 1 valgomojo šaukšto garstyčių
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
- Maltos paprikos miltelių
- 2 česnako skiltelių
Salotoms:
- 1 violetinio svogūno
- 1 šaukštelio garstyčių
- 2 šaukštelių vyno acto
- 2 burokėlių
- 1 morkos
- Ryšulėlio petražolių
- Druskos
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Bulves supjaustykite apskritais griežinėliais ir sudėkite į gilų dubenį.
Įberkite druskos, aliejaus ir gerai išmaišykite.
Ištepkite skardą augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją bulves.
Susmulkinkite svogūną ir sudėkite jį ant bulvių.
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir pusę jų sudėkite ant svogūnų.
Padėkite vištienos krūtinėlę ant kieto pagrindo ir peiliu padarykite įpjovas (žr. vaizdo įrašą).
Į mažesnį dubenį supilkite grietinėlę ir aliejų.
Tada sudėkite garstyčias, druską, pipirus, maltą papriką ir smulkintą česnaką.
Viską sumaišykite ir padažu aptepkite vištienos krūtinėlę.
Į pjūvius įdėkite grybus ir sūrio griežinėlius.
Ant grybų sudėkite vištienos krūtinėlę.
Įdėkite skardą į orkaitę ir kepkite 30 minučių 180°C temperatūroje.
Sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną, garstyčias, actą ir šaukštu gerai išmaišykite.
Virtus burokėlius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į švarų dubenį.
Sudėkite tarkuotas morkas, smulkintas petražoles.
Tada sudėkite svogūnų mišinį, druską, alyvuogių aliejų ir gerai išmaišykite.
Iškeptą mėsą patiekite su bulvėmis, grybais ir šviežiomis salotomis.
Linkime gero skonio!
Vaizdo instrukcijas rasite čia: