Puikus itin minkštos vištienos receptas, pagal kurį paruošite per kelias minutes! Jei norite, kad mėsa būtų tikrai minkšta ir sultinga, būtinai išbandykite šį „YouTube” kanalo virtuvės šefo patarimą – naudokite kiaušinio baltymą. Tai padės užtikrinti, kad mėsa neišdžius, išliks sultinga, minkšta ir lengvai traški išorėje.
Jums reikės:
- Vištienos krūtinėlių – 500-600 g
Marinatui:
- Sojų padažo – 1 valgomojo šaukšto
- Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
- Kiaušinio baltymo – 1 vnt.
- Krakmolo – 1 valgomojo šaukšto
- Obuolių sidro acto 6 % – 1 valgomojo šaukšto (galima pakeisti citrinų sultimis arba ryžių actu)
Padažui:
- Sojų padažo- 4 šaukštų
- Medaus – 1 šaukštelio
- Obuolių sidro acto 6 % – 1 valgomojo šaukšto (galima pakeisti citrinų sultimis arba ryžių actu)
- Sezamo sėklų – 1 valgomojo šaukšto
- Augalinio aliejaus – 4 šaukštų
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėles supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Įpilkite sojų padažo, krakmolo, acto, juodųjų pipirų ir kiaušinio baltymo.
Viską gerai išmaišykite, kad kiekvienas mėsos gabalėlis tolygiai pasidengtų marinatu.
Palikite marinuotis bent 30 minučių.
Padažui sumaišykite sezamo sėklas, sojų padažą, actą, medų.
Gerai įkaitinkite keptuvę. Įpilkite 4-5 šaukštus aliejaus.
Kepkite vištienos filė gabalėlius iš abiejų pusių 2-3 minutes, kol apskrus. Sumažinkite kaitrą.
Ant mėsos supilkite padažą, išmaišykite.
Maišydami kepkite dar 2 minutes.
Galite patiekti su smulkintais svogūnų laiškais ir ryžiais.
Patiekite su mėgstamu garnyru.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo mediaga: