Jos tokios skanios, kad vakarienei teks gaminti dar vieną kartą. Fantastiškai greitai paruošiama ir lengvai virškinama vakarienė iš vištienos.
Visam patiekalui paruošti užtruksite tik 10 minučių ir galėsite patiekti ant stalo. Jums reikės tik kelių ingredientų.
Šį fantastišką receptą radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 3 vištienos krūtinėlių
- Druskos
- Prieskonių
- 60 g miltų (1/4 puodelio)
- 3 ir 1/2 šaukšto sviesto arba 2 ir 1/2 šaukšto alyvuogių aliejaus ar kito aliejaus
- 4-5 česnako skiltelių
- 1 ir 1/2 valgomojo šaukšto obuolių sidro acto
- 1 valgomojo šaukšto sojų padažo
- 90 g (1/3 stiklinės) medaus (arba klevų sirupo)
- Laiškinių česnakų (nebūtina)
Gaminimo eiga:
Pasiruoškite vištienos krūtinėlę.
Nuplaukite jas, nusausinkite ir peiliu įpjaukite paviršių – įpjovos turi būti tinklelio formos.
Tačiau svarbu mėsos visiškai neperpjauti.
Tada pagardinkite mėsą druska ir pipirais, kad prieskoniai taip pat patektų į įpjovas.
Vištienos krūtinėlę iš abiejų pusių apvoliokite miltuose.
Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto.
Tada sudėkite vištienos krūtinėlę ir apkepkite iš vienos pusės.
Tuo tarpu pasiruoškite česnaką – smulkiai jį supjaustykite.
Kai vištienos krūtinėlės iš vienos pusės paruduos, apverskite ir kepkite iš kitos pusės apie 2-3 minutes.
Tada į keptuvę įdėkite likusį pusę šaukšto sviesto.
Ant sviesto sudėkite česnaką, o vėliau sudėkite likusius ingredientus.
Pirmiausia medų, tada sojų padažą ir actą.
Gerai išmaišykite ir leiskite užvirti.
Virkite vos minutę arba kol šiek tiek padažas sutirštės.
Patiekite papuošę smulkintomis petražolėmis.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: