Namuose paruoškite skanią vištienos krūtinėlę, keptą su daržovėmis ir sūriu, naudodami mūsų paprastą receptą!
Šis patiekalas mus tiesiog sužavėjo, o vaikai jo prašo beveik kiekvieną sekmadienį.
Išskirtinis keptos vištienos su daržovėmis receptas iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 2 vištienos krūtinėlių
- 200 ml pieno
- 3 bulvių
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
- 2 šaukštų augalinio aliejaus
- 1 violetinio svogūno
- 2 kiaušinių
- 2 šaukštų grietinės arba baltojo jogurto
- 3 pomidorų
- 150 g sūrio
Salotoms:
- 1/2 mėlynojo kopūsto
- 1 morkos
- 2 agurkų
- 3 šaukštų konservuotų kukurūzų
- Krapų
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
- 1 valgomojo šaukšto obuolių sidro acto
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį.
Įpilkite pieno, išmaišykite, dubenį uždenkite folija.
Palikite pastovėti 30 minučių.
Paimkite foliją, suformuokite ją pagal indelio formą (žr. vaizdo įrašą) ir sudėkite folijos formeles ant kepimo skardos.
Nuluptas ir nuplautas bulves supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į lėkštę.
Įberkite druskos, juodųjų pipirų, aliejaus ir išmaišykite šaukštu.
Į folijos indo dugną sudėkite bulvių sluoksnį.
Tada sudėkite griežinėliais supjaustytą svogūną, vištieną, druską ir juoduosius pipirus.
Į švarų dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite plaktuvu.
Padažą supilkite ant vištienos.
Tada sudėkite pomidorų griežinėlius.
Galiausiai viršų apibarstykite tarkuotu sūriu.
Įdėkite kepimo indą į orkaitę ir kepkite 40 minučių 180°C temperatūroje.
Paruoškite salotas: į dubenį sudėkite plonais griežinėliais supjaustytus kopūstus.
Sudėkite morkas, agurkus, kukurūzus ir smulkintus krapus.
Tada įberkite druskos, juodųjų pipirų, acto, aliejaus ir viską išmaišykite šakute.
Apkeptą mėsą ir daržoves pabarstykite krapais ir patiekite su gaiviomis salotomis.
Mėgaukitės!
Instrukcijos vaizdo įraše: