Galime garantuoti: šis patiekalas patiks net ir patiems išrankiausiems.
Kartą paragavę šio patiekalo, jį norėsite gaminti dar ir dar kartą.
Jums reikės:
- 400 g vištienos krūtinėlės
- 600 ml vandens
- 2 kiaušinių
- 100 ml pieno
- 6 g druskos
- 40 g miltų
- 7 g kepimo miltelių
- 100 g mocarelos
- 3 g raudonėlio
- 150 g cukinijų
- 70 g raudonųjų pipirų
- 50 g kieto sūrio
Salotoms:
- 170 g gražgarsčių
- 50 g agurkų
- 50 g geltonųjų paprikų
- 50 g vyšninių pomidorų
- 15 ml alyvuogių aliejaus
- 20 g balzaminio acto
Kaip gaminti?
Supilkite vandenį į keptuvę ir įjunkite viryklę.
Kaitinkite, kol vanduo užvirs, sudėkite vištienos krūtinėlę ir kaitinkite po 5 minutes iš kiekvienos pusės.
Išvirtą krūtinėlę supjaustykite kubeliais ir sudėkite į gilų dubenį.
Į atskirą mažesnį dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, įberkite druskos ir išmaišykite.
Suberkite miltus ir kepimo miltelius.
Išmaišykite.
Suberkite dalį tarkuoto sūrio, įdėkite raudonėlio ir šaukštu išmaišykite.
Supilkite mišinį į dubenį su mėsa ir gerai išmaišykite.
Supilkite mišinį į apvalią kepimo formą.
Neluptas cukinijas supjaustykite griežinėliais ir uždėkite ant mišinio.
Įberkite pipirų ir pabarstykite likusiu sūriu.
Kepimo formą padėkite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 25 minutes 180°C temperatūroje.
Paruoškite salotas.
Gražgarstes pabarstykite pipirais.
Agurką supjaustykite mažesniais gabalėliais ir suberkite į salotas.
Sudėkite per pusę perpjautus pomidorus.
Galiausiai supilkite aliejų ir balzaminį actą.
Iškeptą patiekalą patiekite su šviežiomis salotomis.
Skanaus!