Norint pasigaminti skanią ir įdomią vakarienę, nebūtina išleisti daug pinigų ir valandų valandas praleisti prie viryklės. Aš perku pigias vištienos blauzdeles ir paruošiu paprasčiausią tešlą su keliais ingredientais. Pašaunu patiekalą kepti į orkaitę, o per tą laiką paruošiu jam garnyrą. Po 40 minučių iš orkaitės ištraukiu iškeptas blauzdeles – gaunasi prašmatnus, bet ekonomiškas patiekalas.
Karštas patiekalas toks įspūdingas, kad jį galima dėti net ant prašmatniausio šventinio stalo. Iškeptos vištienos blauzdelės išlaiko visą savo minkštumą dėl gardaus tešlos „apvalkalo“. Mėsa būna minkšta ir švelni, bet neperkepta. Rekomenduoju šį turkišką receptą!
Kaip paruošti turkiškas vištienos blauzdeles tešloje?
Puikus priedas prie šių vištienos blauzdelių tešloje yra specialus turkiškas padažas. Sumaišykite grietinę, majonezą, smulkintus krapus, smulkintą česnaką, druską ir tarkuotą agurką. Vištiena puikiai dera su šiuo padažu! Jei norite, galite patiekti su kitais pagardais.
Sudedamosios dalys
- Vanduo 250 ml
- Druska pagal skonį
- Kiaušinis 1 vnt.
- Vištienos blauzdelės 10 vnt.
- Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
- Vištienos prieskoniai pagal skonį
- Sojų padažas pagal skonį
- Svogūnas 1 vnt.
- Kvietiniai miltai 500g
- Sviestas pagal skonį
- Pipirų mišinys pagal skonį
- Sezamo sėklos pagal skonį
Paruošimo būdas
Sumaišykite vandenį, kiaušinį ir 1 šaukštelį druskos, kad galėtumėte paruošti tešlą. Įsijokite į mišinį miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti 20 minučių.
Į vištienos blauzdeles įberkite druskos, pipirų, vištienos prieskonių, pipirų mišinio ir sojų padažo. Viską gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį 30 minučių.
Padalykite tešlą į 2 dalis. Pirmąją pusę iškočiokite į lakštą, aptepkite ištirpintu sviestu, sulenkite, dar kartą aptepkite sviestu ir susukite į ritinuką. Supjaustykite jį į 5 dalis. Tą patį padarykite ir su kita tešlos puse.
Kiekvieną tešlos gabalėlį suplokite rankomis. Po to ant jo sudėkite griežinėliais pjaustytą svogūną ir vištienos blauzdelę. Suvyniokite į ją blauzdelę ir užspauskite tešlos kraštus.
Ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, sudėkite suvyniotas tešloje vištienos blauzdeles, patepkite sviestu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 50 minučių iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Nuo šiol gaminu turkiškas vištienos blauzdeles, nesvarbu, ar tai būtų paprasčiausia darbo diena, ar šventė. Tai labai įdomus ir skanus patiekalas! Turėtumėte atkreipti dėmesį į šį receptą, ir nustebinti namiškius ar svečius tokiu gardžiu ir stilingu karštu patiekalu. Esu įsitikinusi, kad kartą išbandę šį būdą, taip vištieną gaminsite labai dažnai.
Gero apetito!