Jei esate nusiteikę tikrai skaniai pavalgyti, pagaminkite šias gardžias vištienos šlauneles su keptomis bulvėmis. Gaminamos pagal šį receptą, jos bus daug skanesnės nei kada nors anksčiau.
Nepamirškite prie mėsos pasigaminti taip pat labai gardžių ir fantastiškų salotų!
Šį receptą draugė rado „YouTube“ kanale. Jis yra labai paprastas ir tikrai jį verta išbandyti!
Jums reikės:
- 2 kg vištienos šlaunelių
- 1 didelio svogūno
- 6-8 česnako skiltelių
- 1 šaukštelio juodųjų maltų pipirų
- 20 g druskos
- 2 šaukštelių itališkų žolelių
- 4 šaukštelių maltų raudonųjų paprikų miltelių
- 500 ml kefyro
- 6 – 7 bulvių
Salotoms:
- 1/2 kininio kopūsto
- 1 agurko
- 1 pomidoro
- 2 vyšninių pomidorų
- 1 avokado
- Kelių šakelių petražolių
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- Druskos
- 1/2 šaukštelio garstyčių
- Šiek tiek juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Vištienos šlauneles nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į dubenį.
Smulkiai supjaustykite svogūną.
Sudėkite jį ant mėsos kartu su išspaustu česnaku.
Pabarstykite juodaisiais pipirais, druska, žolelėmis ir maltais raudonųjų paprikų milteliais.
Į mėsą rankomis gerai įtrinkite svogūną, česnaką ir prieskonius.
Tada įtrinkite prieskonių mišinį į šlauneles, kad jos būtų pagardintos iš visų pusių.
Galiausiai viską užpilkite kefyru, išmaišykite ir uždenkite lėkšte arba dangčiu.
Palikite marinuotis mažiausiai 3 valandoms, bet geriausia per naktį.
Po šio laiko išimkite mėsą iš marinato, ir sudėkite nuluptas ir mažais gabalėliais supjaustytas bulves.
Tolygiai paskleiskite bulves ant kepimo skardos ir ant viršaus sudėkite vištienos šlauneles.
Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 190°C temperatūroje apie 50-55 minutes.
Tuo tarpu pasigaminkite salotas.
Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite kininius kopūstus.
Sudėkite juos į dubenį, taip pat sudėkite pjaustytus agurkus, pomidorą, vyšninius pomidorus, smulkiai pjaustytą svogūną, avokado gabalėlius, kapotas petražoles ir viską sumaišykite su alyvuogių aliejumi.
Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais bei įdėkite šiek tiek garstyčių.
Likus 10 minučių iki šlaunelių kepimo pabaigos, apšlakstykite jas iš mėsos išsiskyrusiomis sultimis.
Viskas baigta!
Šlauneles galite patiekti su bulvėmis ir salotomis.
Mėgaukitės nepakartojamu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: