Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Vištienos šlaunelės dar niekada nebuvo tokios skanios! Paprastas patiekalas, kuris niekada nepabos!

Šis vištienos šlaunelių receptas yra mūsų mėgstamiausias, nes patiekalą lengva paruošti, o mėsa būna labai skani. Nuostabaus skonio paslaptis slypi gardžiajame marinate.

Patiekalu mėgausis visa jūsų šeima!

Išbandykite šį receptą iš „YouTube“ kanalo ir nesigailėsite.

Jums reikės:

  • 12-15 vištienos šlaunelių
  • 1 šaukštelio maltos paprikos miltelių
  • Druskos pagal skonį
  • 30 ml augalinio aliejaus
  • 80 ml sojų padažo
  • 3 šaukštų medaus
  • 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 4 – 5 česnako skiltelių

Garnyrui:

  • 600 g bulvių
  • 100 ml vandens
  • 350 g grybų
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 svogūno
  • Aliejaus kepimui
  • 100 g kietojo sūrio
  • 1 kiaušinio
  • Druskos
  • Juodųjų maltųjų pipirų
  • 100 ml grietinėlės

Gaminimo eiga:

Vištienos šlauneles nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir sudėkite į didesnį dubenį.

Pabarstykite maltos paprikos milteliais, pabarstykite druska ir gerai įtrinkite viską į mėsą.

Atskirame dubenyje paruoškite marinatą.

Supilkite aliejų, sojų padažą, įdėkite 3 šaukštus medaus, juodųjų pipirų, smulkintą česnaką ir viską gerai išmaišykite.

Paruoštą marinatą supilkite ant šlaunelių, paskleiskite, uždenkite lėkšte ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių marinuotis.

Nulupkite bulves, supjaustykite jas storesnėmis riekelėmis ir išdėliokite ant stiklinio dubens ar kepimo indo dugno.

Pagardinkite druska, pašlakstykite trupučiu vandens ir kepkite iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išdėliokite ant jos vištienos šlauneles.

Kepkite 40 minučių iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite nuluptas česnako skilteles ir kepkite 1 minutę.

Sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės, taip pat tada išimkite česnaką.

Be to pakepinkite griežinėliais supjaustytus grybus, kol jie suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais, ir sudėkite ant bulvių.

Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinį su pipirais, grietinėle ir tarkuotu kietuoju sūriu.

Supilkite šį mišinį ant bulvių ir grybų, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite dar 20-25 minutes.

Dabar šlauneles aptepkite likusiu marinatu ir kepkite 180°C temperatūroje dar 10 minučių.

Viskas baigta!

Mėgaukitės!

Instrukcijas vaizdo įraše galite pamatyti čia:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---