Puikus vištienos blauzdelių keptų ant svogūnų ir garnyro receptas! Mėsa labai skani ir viską patogiai paruošite tiesiog vienoje kepimo skardoje.
Šį receptą radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 8 vištienos blauzdelių
- 3-4 didelių svogūnų
Marinatui:
- 8 šaukštų sojos padažo
- 2 šaukštų medaus
- 4 skiltelių česnako
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- 1 arbatinio šaukštelio raudonųjų saldžiųjų paprikų miltelių
Bulvėms:
- 800-1000 g bulvių
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 arbatinio šaukštelio raudonųjų paprikų miltelių
- 0,5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- 1 arbatinio šaukštelio raudonėlio
- 2 šaukštų aliejaus
Gaminimo eiga:
Pirmiausia svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Kepimo skardą ištepkite aliejumi ir sudėkite ant jos supjaustytus svogūnus. Juos pabarstykite druska.
Paruoškite vištienos blauzdeles.
Blauzdelių paviršiuje padarykite nedidelius pjūvius.
Paruoškite marinatą – dubenyje sumaišykite sojų padažą su medumi, išspaustu česnaku, druska, pipirais ir paprikos milteliais.
Gerai aptepkite vištienos blauzdeles.
Sudėkite vištieną ant svogūnų ir pradėkite ruošti bulves.
Jas nulupkite, supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į dubenį.
Sumaišykite su druska, pipirais, raudonėliais, aliejumi ir pipirais.
Sudėkite bulves į kepimo skardą kartu su vištienos blauzdelėmis ir svogūnais.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo pamoka: