Išbandykite šį receptą!
Sudėtis:
60 ml alyvuogių aliejaus
60 ml raudonojo vyno
1 šaukštelis malto raudonėlio
1 šaukštelis druskos
½ šaukštelio džiovintų česnakų
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
3 lauro lapai
70 g razinų
sauja alyvuogių
1,3 kg skirtingų vištienos dalių (šlaunelių, blauzdelių, sparnelių)
120 ml sauso baltojo vyno
2 šaukštai rudojo cukraus
Gaminimas:
Sumaišykite aliejų, raudonąjį vyną, raudonėlį, druską, česnaką ir pipirus.
Sudėkite lauro lapus, razinas ir alyvuoges.
Šakute subadykite vištienos odelę, sudėkite į paruoštą mišinį ir gerai išmaišykite.
Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba visai nakčiai, kad mėsa marinuotųsi.
Sudėkite vištieną į kepimo formą. Į marinatą supilkite baltąjį vyną, išmaišykite ir supilkite ant mėsos.
Tada pabarstykite cukrumi ir įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 ° C, 45-50 minučių.
Periodiškai apipilkite vištieną padažu iš formos. Kai baigs kepti, pašalinkite lauro lapus.
Skanaus!