Vištiena ir špinatai grietinėlės padaže – nuostabus derinys, kuris savo unikaliu skoniu užkariaus bet kurį žmogų. Šis patiekalas ypač patiks tiems, kurie laikosi sveikos mitybos ir prižiūri savo figūrą.
Ingredientai:
vištienos filė arba bet kuri kita jos dalis be odos – 500 gramų;
grietinėlė (10% arba daugiau) – 500 mililitrų (galima ir mažiau, tai priklauso nuo jūsų);
švieži ar šaldyti špinatai – sauja;
česnakas – 1 skiltelė;
kmynai – 1 arbatinis šaukštelis;
druska, juodieji pipirai – pagal skonį;
augalinis aliejus kepimui.
Gaminimas:
Nuplaukite ir nusausinkite vištieną. Tuomet ją supjaustykite ir apibarstykite druska ir pipirais. Susmulkinkite česnako skiltelę. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, suberkite česnako gabaliukus, kmynus ir pakepkite, kol česnakai paruduos ir užuosite jų kvapą.
Tuomet išimkite česnakus iš keptuvės ir į ją sudėkite vištienos gabaliukus. Kepkite vartydami, kad mėsa apkeptų iš visų pusių. Tai užtruks maždaug 5–7 minutes. Špinatus nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Jei naudojate šaldytus špinatus, pirmiausia juos atšildykite.
Į keptuvę su vištiena suberkite špinatus, išmaišykite ir troškinkite 2–3 minutes. Tada supilkite grietinėlę, pagardinkite patiekalą druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 5–7 minutes.
Galite patiekalą patiekti kartu su garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše ar ryžiais.