Kepti mėsą orkaitėje yra labai paprasta. Be to, orkaitėje kepti patiekalai yra sveikesni ir minkštesni. Tokiu būdu galite paruošti ir pagrindinį patiekalą, ir garnyrą vienu metu. Vištiena su kopūstais puikiai tiks pietums. Patikėkite, vieną kartą paragavę norėsite ir kitą dieną pasigaminti tą patį patiekalą!
Ingredientai:
- 1 kopūstas
- 4 vištienos šlaunelės
- 3 česnako skiltelės
- 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- Druska
- Pipirai
- Paprikos prieskoniai.
Gaminimas:
Supjaustykite kopūstus maždaug 2 cm storio griežinėliais ir padėkite juos ant riebalais išteptos skardos.
Pagardinkite kopūstus druska ir pipirais ir uždėkite vištienos šlauneles.
Smulkiai sutrinkite česnaką arba sutarkuokite ir sumaišykite su aliejumi, druska ir pipirais (arba kitomis tinkamomis žolelėmis – kalendra, džiovintu baziliku, paprika). Gautu mišiniu ištepkite vištienos šlaunelių odą.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Daržovės, ant kurių kepa vištiena, bus puikus garnyras. Taip galima kepti šlauneles ir keptuvėje. Toks kopūstų garnyras labai tinka ne tik vištienai, bet ir kiaulienai.
Vaizdo įrašas: