Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Vištiena su brokoliais ir grybais pasakiškai skaniame padaže

Nuo šio patiekalo pakvips visi namai! Vištiena su brokoliais ir grybais puikus pasirinkimas pietums, kai laukiate svečių!

Ingredientai:

  • 0,5 kg vištienos krūtinėlės;
  • druskos pagal skonį;
  • pipirų pagal skonį;
  • 0,5 kg brokolių;
  • 250 g pievagrybių;
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus.

Padažui:

  • 3 skiltelės česnako (susmulkintos);
  • 1 valgomasis šaukštas imbiero (susmulkintas);
  • 2 arbatiniai šaukšteliai sezamo aliejaus;
  • ⅓ puodelio sojų padažo;
  • 1 valgomasis šaukštas rudojo cukraus;
  • 1 gabalėlis vištienos buljono;
  • ¼ puodelio miltų.

Gaminimas:

  1. Į didelę keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus. Visą laiką kepkite ant vidutinės ugnies. Kai aliejus įkais, sudėkite susmulkintą vištieną, įberkite druskos ir pipirų ir kepkite, kol mėsa taps auksinės rudos spalvos.
  2. Išimkite iš keptuvės keptą vištieną ir atidėkite į šalį.
  3. Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite dar šaukštą aliejaus ir suberkite grybus. Kai grybai pradės minkštėti, sudėkite brokolius ir pakepkite, kol ir jie suminkštės. Tuomet iš keptuvės išimkite keptus grybus ir brokolius ir atidėkite.
  4. Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus ir pakepinkite susmulkintą česnaką ir imbierą. Po to sudėkite likusius padažo ingredientus ir išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Tuomet į keptuvę sudėkite ir vištieną bei brokolius su grybais, kepkite, kol tie ingredientai sušils.
  6. Patiekite patiekalą su karštais ryžiais arba makaronais.

vištiena su brokoliais ir grybais

Tikimės, kad vištiena su brokoliais ir grybais jums labai patiks. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...
---