Tai vienas populiariausių vištienos ruošimo būdų
Sudedamosios dalys:
- Vištiena (geriausiai tinka šlaunelių mėsa) – 1 kg
- Bulvės – 6-7 vienetai
- Augalinis aliejus – 4-5 valgomieji šaukštai
- Juodieji arba raudonieji pipirai
- Druska – pagal skonį
- Česnakai – 3-4 skiltelės
Paruošimas:
- Sumaišykite aliejų, pipirus, druską ir smulkintus česnakus.
- Šiuo mišiniu įtrinkite vištienos krūtinėlę arba šlaunelių mėsą.
- Nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais.
- Taip pat česnakų mišinį gerai paskirstykite ant bulvių griežinėlių.
- Viską sudėkite į kepimui skirtą rankovę.
- Kepkite 180°C temperatūroje apie valandą.
- Gero apetito!