Skanaus maisto mėgėjus pradžiugins neapsakomai malonus skonis!
Ingredientai:
- vištienos filė – 1 kg
- česnakai – 1 galva
- aštrūs jalapeno pipirai – 1 vnt.
- svogūnų laiškai – 1 ryšulėlis
- sojos padažas – 5 šaukštai
- vanduo – 10 šaukštų
- čili padažas – 1 valgomasis šaukštas
- cukrus – 1 valgomasis šaukštas
- kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas
- sezamo aliejus – 1 valgomasis šaukštas
- sezamo sėklos – 1 valgomasis šaukštas
- saulėgrąžų aliejus – 2 valgomi šaukštai
- ryžių actas – 1 valgomasis šaukštas
Paruošimo būdas:
- Supjaustykite svogūną pusžiedžiais, jalapeno pipirus – griežinėliais.
- Vištieną kepkite 10 minučių, uždengę dangčiu.
- Apverskite mėsą ir vėl uždenkite, dar kepkite 5 minutes.
- Įberkite čili pipirų, įpilkite sojos padažo, 5 šaukštus vandens, ryžių acto, cukraus ir čili padažo.
- Viską troškinkite, nuolat maišydami, dar 5 minutes.
- Įpilkite krakmolo, praskiesto 5 šaukštais vandens. Virkite dar 3-4 minutes ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami.
- Pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais, išmaišykite ir supilkite sezamų aliejų. Tuomet nuimkite nuo ugnies.
- Patiekite apibarstę sezamo sėklomis.
Gero apetito!