Dėl paprikos vištiena įgis ryškią raudonai oranžinę spalvą, o dėl juodųjų pipirų turės aštrų skonį, todėl patiekalas atitiks jo pavadinimą.
Tačiau norint didesnio efekto, į marinatą galite įberti kajeno pipirų.
Ingredientai 4 porcijoms:
vištiena (sverianti apie 1 kg) – 1 vnt .;
paprika – 1 šaukštelis;
alyvuogių aliejus – 4 šaukštai;
džiovinti čiobreliai- 0,5 šaukštelio;
džiovintas rozmarinas- 0,5 šaukštelio;
juodieji pipirai- 1 šaukštelis;
druska- 1 šaukštelis.
Gaminimas:
Norėdami paruošti šį patiekalą, turite paruošti vištieną specialiu būdu. Iškirpkite skerdeną nuo krūtinės šono nuo kaklo iki uodegos.
Išskleiskite vištieną, perkelkite ant pjaustymo lentos, uždenkite folija ir plakite virtuviniu plaktuku.
Toliau paruoškite marinatą. Į gilų dubenį supilkite alyvuogių aliejų, suberkite rozmarinus, čiobrelius, paprikas, pipirus ir druską. Gerai sumaišykite prieskonius su alyvuogių aliejumi.
Dabar jums reikia vištieną padengti marinatu. Tai geriausia padaryti naudojant virtuvinį teptuką. Panardinkite teptuką į marinatą ir ištepkite vištieną iš visų pusių.
Vištieną perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dėkite į orkaitę 1 valandai. Kepkite paukštį ant silpnos ugnies, periodiškai laistydami skardoje susikaupusiu skysčiu.
Atsižvelgiant į tai, kaip jūsų orkaitė kepa, sumažinkite arba padidinkite kepimo laiką. Išimkite iškeptą vištieną, dar kartą apipilkite skysčiu ir palikite indą 10–15 minučių.
Per tą laiką mėsos sultys bus tolygiai paskirstytos, o vištiena taps sultingesnė. Itališka vištiena „Pollo alla diabola“ paruošta!
Patiekite patiekalą ant salotų su šviežiomis daržovėmis.