Šiam patiekalui, pagal „YouTube“ kanalo receptą, nereikia daug ingredientų. Skanūs ir sotūs bulvių kukuliai, įdaryti kumpiu ir sūriu, bus puiki ir greita vakarienė!
Jums reikės:
- 700 g bulvių
- Petražolių
- 100 g kietojo sūrio
Įdarui:
- 100 g kumpio
- 100 g pjaustyto sūrio
Apvalkalui:
2 kiaušinių
Duonos trupinių
Kepimui:
Augalinio aliejaus
Gaminimo eiga:
Bulves nulupkite, supjaustykite mažesniais gabalėliais ir virkite puode su vandeniu. Kai bulvės suminkštės, nupilkite vandenį ir sutrinkite į košę. Įberkite kapotų petražolių.
Sumaišykite 100 g tarkuoto sūrio ir pagardinkite.
Supjaustykite sūrį ir kumpį į 4 dalis.
Į vieną dubenį įmuškite kiaušinius ir lengva išplakite, tada į antrąjį indą supilkite džiūvėsėlius. Iš bulvių masės formuokite blyną, ant jo uždėkite 2 riekeles sūrio, 2 riekeles kumpio ir vėl uždenkite kitu bulviniu blynu.
Formuokite kaip mėsos kukulį ir gerai prispauskite šonus. Tokiu būdu iš visos bulvių masės suformuokite kukulius, švelniai apvoliokite kiaušinių plakinyje, o po to maltuose džiūvėsėliuose.
Kepkite karštame aliejuje iš abiejų pusių, kol pagels.
Sudėkite juos ant popierinių rankšluosčių, kad riebalų perteklius į juos įsigertų ir galite patiekti, pavyzdžiui, su salotomis.
Gero apetito!
Vaizdo medžiaga: