Bulvių blynai su mėsos įdaru yra sotus patiekalas. Šis receptas primena žemaičių blynus, tačiau jų skonis skiriasi, dėl kitokios mėsos.
Įdarui galite naudoti grybus, mėsą ar kopūstus. Bet šiandien pateikiame virtų bulvių blynų du mėsa receptą.
Šis patiekalas yra gana paprastas paruošti ir nepaprastai skanus. Tačiau, jei norite pagaminti juos tikrai gerai, negalite to padaryti, nežinodami mažų paslapčių, kuriomis norėtume šiandien pasidalinti su jumis
Jums reikės:
2 kg bulvių
800 g vištienos
1 svogūnas
2 kiaušiniai
1 valgomasis šaukštas miltų
druska pagal skonį
augalinis aliejus
Gaminimas:
Pirmiausia bulves nuplaukite, nulupkite ir išvirkite. Beje, jei kruopščiai nuplaunate bulves, tada bulvių lupenų negalima išmesti, tačiau iš jų galima paruošti naudingą sultinį.
Taip pat išvirkite vištieną. Tai turi būti padaryta taip, kad įdaras būtų visiškai paruoštas naudoti. Mėsą atvėsinkite ir sumalkite mėsmalėje.
Išvirtas dar karštas bulves nedelsdami sutrinkite ir pradėkite ruošti tešlą, kad nepraleistumėte akimirkos, kai bulvė gali būti lipni ir išlaikyti formą. Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais, tada pakepinkite. Sumaišykite su mėsa ir keliais šaukštais vandens, kur virė mėsa.
Įmaišykite kiaušinius į trintas bulves ir suberkite ten miltus. Sumaišykite ingredientus (mišinį geriausia maišyti rankomis). Jei dėsite tik trynius, reikės mažiau miltų, nes baltymai tešlą suskystina ir tenka pridėti daugiau miltų.
Suformuokite iš tešlos rutulius, kiekvieną iš anksto apvoliokite miltuose. Kiekvieną rutulį išplokite į blyną, įdėkite šiek tiek įdaro. Suformuokite blyną ir užlyginkite kraštus. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite blynus iš abiejų pusių.
Bulvių blynai su mėsos įdaru puikiai dera su grietine ir žolelėmis. Patiekite juos dar šiltus.