Žuvies kotletai puiki išeitis, jei jums šiek tiek pabodo mėsa. Šis patiekalas puikiai tinka mažiems vaikams, mat šie kotletai iš žuvies yra labai švelnūs, skanūs ir nuostabiai tinka su bet kokiu garnyru.
Ingredientai:
- jūrinių lydekų, menkių ar kitų jūrinių žuvų filė – 500 gramų
- svogūnas – 1 vienetas
- kiaušinis – 1 vienetas
- miltai – 2 valgomieji šaukštai
- majonezas – pagal skonį
- mairūnas – 0,5 arbatinio šaukštelio
- krapai – 1 arbatinis šaukštelis
- druska, pipirai pagal skonį.
Gaminimas:
Žuvies filė ir svogūną sumalkite mėsmale ir sudėkite į vieną indą. Įmuškite kiaušinį, įdėkite šaukštą miltų bei šiek tiek majonezo, įberkite druskos, pipirų, sudėkite krapus ir gerai viską išmaišykite.
Drėgnomis rankomis suformuokite apvalius kotletus ir apvoliokite juos miltuose. Įpilkite vandens į puodą ir užvirinkite. Kai vanduo užvirs, virkite kotletus 20 minučių.
Kotletai iš žuvies gali būti patiekti su bet kokiu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše ar šviežiomis daržovėmis. Skanaus!