Ar teko ragauti virtinukų su vyšniomis? Nustebsite, kokie jie gardūs! Kad tikrai pavyktų, naudokite šią tobulai purią kefyro tešlą. Tikrai nenusivilsite.
Sudėtis
- 300 g miltų
- 200 g kefyro (kambario temperatūros)
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1 šaukštas cukraus
- 0,5 šaukštelio sodos
- 1 kiaušinio trynys
Įdarui:
- 400-500 g vyšnių
- cukrus pagal skonį
Sumaišykite miltus su cukrumi, druska, soda ir kiaušinio tryniu. Gerai išmaišykite ir supilkite kefyrą. Rankomis užminkykite minkštą tešlą. Jei tešla lipni, įberkite dar šiek tiek miltų. Uždenkite tešlą ir palikite 15-20 minučių.
Pašalinkite kauliukus iš vyšnių.
Iš tešlos suformuokite 3-4 cm skersmens virvę ir supjaustykite gabalėliais. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite 2-3 mm storio apskritimą. Į apskritimo centrą įdėkite 1 šaukštelį cukraus ir kelias vyšnias.
Virtinukus galima virti įprastu būdu, tačiau virti garuose jie yra ypač skanūs. Tam paimkite puodą su plačiu viršumi ir trečdalį jo pripilkite vandens. Uždėkite marlę ant viršaus ir pritvirtinkite taip, kad ji neliestų vandens. Užvirus vandeniui, virtinukus dėkite ant marlės, uždenkite ir virkite 5-6 minutes.
Paruoštus virtinukus patepkite sviestu, pabarstykite cukrumi ir patiekite.