Teigiama, kad koldūnai atsirado Turkijoje, kur jie buvo vadinami dyushwara. Vėliau jie tapo mėgstamu patiekalu visame pasaulyje. Virtinukai su varške, vyšniomis, bulvėmis ir česnakais- jie stebina bet kokiu įdaru.
Virtinukai su varške namuose
Norint negaišti laiko, yra supaprastintas būdas juos paruošti daug greičiau ir be nereikalingų judesių. Papasakosime, kaip per 45 minutes paruošti skanius virtinukus.
Jums reikės:
- 100 ml vandens
- 250–300 g kvietinių miltų
- 30 g sviesto
- 2 kiaušiniai
- 450 g varškės
- 1 žiupsnelis druskos
- 4 šaukštai cukraus
Gaminimas:
Sviestą ištirpinkite su 100 ml verdančio vandens.
Įmuškite 1 kiaušinį ir sumaišykite su išsijotais miltais, įberkite druskos.
Sumaišykite kiaušinių mišinį su verdančiu vandeniu. Pabandykite gerai išmaišyti tešlą, ji pasirodys gana elastinga.
Apvyniokite tešlą į plastikine plėvele ir palikite pailsėti pusvalandį.
1 kiaušinio trynį išplakite su cukrumi ir varške, įpilkite vanilino.
Tešlą iškočiokite į ploną siaurą sluoksnį ir paskirstykite įdarą.
Tešlą suvyniokite į dešrą ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Virtinukus su varške virkite 10–15 minučių.
Kepti varškėčiai su obuoliais. Greitas ir nepaprastai skanus patiekalas!
Yra patiekalų, kurie magiškai gali padaryti dienos pradžią nuostabią, o varškėčiai yra vieni iš tokių. Pasirinkę juos pusryčiams niekada neliksite alkani. Taip pat jie gali būti puikus desertas prie puodelio arbatos ar šilto pieno, norint užkąsti.
Kad jūsų rytas būtų dar skanesnis pasidalinsime, kaip kepti neįprastus varškėčius su obuoliais keptuvėje!
VARŠKĖČIAI SU OBUOLIAIS
Pagal šį receptą paruošti varškėčiai yra neįtikėtinai skanūs. Kodėl nepalepinus savo šeimos ir, žinoma, savęs tokiu kvepiančiu desertu?
Jums reikės:
- 200 g varškės
- 1 didelis obuolys
- 5 šaukštai cukraus pudros
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai cukraus
- 2 šaukštai manų kruopų
- 3 šaukštai kvietinių miltų
- žiupsnelis druskos
- cinamono pagal skonį
- aliejaus kepimui
Gaminimas:
Pirmiausia dubenyje sutrinkite varškę su šakute. Tada suberkite manų kruopas ir įmuškite į kiaušinį.
Sutarkuokite nuluptą obuolį ir sumaišykite su varške. Įpilkite cukraus, druskos ir cinamono.
Į mišinį pradedame dėti miltus ir gerai išmaišome. Šlapiomis rankomis suformuojame varškėčius ir apvoliojame miltuose.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Sudėkite varškėčius ir kepkite iki aukso rudos spalvos iš abiejų pusių.
Kai varškėčiai bus paruošti, padėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių. Atlikta!
Nereikia ilgai galvoti, kaip patiekti varškėčius. Jie vienodai gerai dera su uogiene, uogiene ir grietine. Ir jūs galite tiesiog pabarstyti juos cukraus pudra. Pasirinkite tai, kas jums labiausiai patinka, ir mėgaukitės!