Puikus receptas greitai paruošiamiems varškėtukams be jokių miltų!
Jums radome puikų receptą!
Jums reikės:
- Varškės 500 g
- Kiaušinių 1-2 vnt.
- Manų kruopų 5-6 šaukštų
- Vanilinio cukraus 10 g
- Cukraus pudros pagal skonį
- Sviesto 25 g
Gaminimo eiga:
Jei varškė per šlapia, ją nusunkite. Norėdami tai padaryti, sulenkite marlę į kelis sluoksnius, įdėkite į ją varškę, sandariai suriškite ir leiskite skysčio pertekliui nutekėti.
Suberkite varškę į gilų dubenį.
Įmuškite kiaušinius, įberkite cukraus, vanilinio cukraus ir manų kruopų.
Gerai išmaišykite ir leiskite pastovėti 5-10 minučių.
Sudėkite paruoštą varškės masę ant plokščios lėkštės. Tolygiai paskirstykite tešlą.
Turėtų gautis apie 1,5-2 cm storio tešlos paplotis.
Ant viryklės uždėkite puodą su vandeniu. Leiskite jam užvirti ir šiek tiek pasūdykite.
Šaukštu atskirkite mažus tešlos gabalėlius ir sudėkite į verdantį vandenį. Kai vanduo vėl užvirs, virkite varškėčius dar 1-1,5 minutes.
Tada paimkite kiaurasamtį ir išgriebkite varškėčius į lėkštę, įdėkite sviesto ir patiekite.
Varškėčius galite gardinti ne tik su sviestu, bet ir su grietine.
Mano vaikai ir aš mėgstame saldžią varškėtukų tešlą. Tačiau vyrui labiau patinka sūri. Aš jam gaminu atskirai. Jei norite saldžių, tiesiog pakeiskite druską cukrumi. Išbandykite abu variantus – tikrai skanu!
Skanaus!