Home Receptai Velykinis pyragas be mielių. Idėja, kuri patiks visiems!

Velykinis pyragas be mielių. Idėja, kuri patiks visiems!

0
Velykinis pyragas be mielių. Idėja, kuri patiks visiems!

Atėjo pavasaris, o kartu su juo ilgai lauktos šventės. Velykos yra ypatinga šventė, kurią lydi tradicijos. Svarbiausia yra pyragų kepimas, juk Velykinis pyragas yra nepamainoma šventės tradicija.

Net jei esate profesionalas kepdami velykinius pyragus, jums bus įdomu sužinoti, kaip paspartinti procesą ir nesivarginti su mieline tešla.

Velykinis pyragas

Velykinis pyragas

Ilgai ieškojome lengviausio Velykinio pyrago recepto, kuriam nereikia skirti daug laiko. Paieška buvo sėkminga ir mes mielai išduosime skanaus velykinio pyrago orkaitėje receptą, kad galėtumėte nustebinti savo artimuosius.

Jums reikės:

  • 760 g kondensuoto pieno
  • 600 g miltų
  • 6 kiaušinių
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 2 g imbiero
  • vanilino pagal skonį
  • 200 g cukraus pudros
  • 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių

Gaminimas:

Išplakite 4 kiaušinius.

Velykinis pyragas

Į dubenį su kiaušiniais supilkite kondensuotą pieną, sumaišykite.

Miltus išsijokite su kepimo milteliais ir sumaišykite tešlą.

Velykinis pyragas

Sutarkuokite imbierą smulkia tarka ir supilkite į tešlą. Imbieras suteiks malonų aromatą pyragui.

Kepimo indą sutepkite sviestu ir supilkite į jį pusę tešlos. Kepimo tešla pakils 2 kartus.

Velykinis pyragas turi kepti įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių, apie 35 minutes.

Velykinis pyragas

Norėdami pagaminti glaistą, plakite mikseriu 2 kiaušinių baltymus mažu greičiu, palaipsniui didinkite greitį.

Kai baltymai išplakami iki standžių putų, palaipsniui įpilkite į juos citrinos sulčių ir cukraus pudros.

Papuoškite atvėsusį Velykinį pyragą glaistu ir palikite pastovėti.

Velykinis pyragas