Velykinis pyragas patiks visiems. Ir nors šiais metais svečiai greičiausiai neturės galimybės įvertinti jo skonio, tačiau namiškiai tikrai apsidžiaugs.
Mūsų paprastas velykinis pyragas išsiskiria paprastais ingredientais ir aiškiu, patogiu paruošimu: pirmiausia paruoškite tešlą. Kaip įdarą, mes rekomenduojame naudoti džiovintus vaisius. Bet jūs galite eksperimentuoti su razinomis, apelsino žievele, šokolado drožlėmis. Kai kurie netgi sugeba naudoti riešutus.
VELYKINIS PYRAGAS
Jums reikės:
Tešlai:
- 100 ml grietinėlės
- 50 ml pieno
- 15 g cukraus
- 6 g mielių
- 150 g kvietinių miltų
- 300 g tešlos
- 4 tryniai
- 100 g cukraus
- 200 g miltų
- 125 g sviesto
- 0,5 šaukštelio druskos
- prieskonių
- 180 g džiovintų vaisių
Gaminimas:
Paruoškite tešlą: sumaišykite grietinėlę ir pieną, pakaitinkite iki 30 laipsnių temperatūros ir supilkite mieles bei cukrų. Sudėkite išsijotus miltus ir minkykite tešlą. Apvyniokite plėvėle ir padėkite nakčiai į šaldytuvą.
Per naktį tešlos tūris padidės. Dubenyje sumaišykite tešlą, trynius, išplaktus su cukrumi, prieskoniais, druska ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Taip, gausite pyrago tešlą.
Minkydami tešlą, į tešlą sudėkite mažus mažus sviesto kubelius, kas 10-15 sekundžių. Šis procesas gali užtrukti apie 10 minučių. Dėl to Velykų pyragas bus minkštos ir elastingos tekstūros.
Paimkite tešlą ir padėkite į šiltą vietą ir uždenkite drėgnu švariu rankšluosčiu. Dėl to tešla turėtų padvigubėti. Po dviejų valandų išimkite tešlą ir įmaišykite vaisius. Tada palikite tešlą dar valandą. Tuo tarpu paruoškite popierines formeles 9 cm aukščio ir 11 cm skersmens velykiniams pyragams.
Tešlą taip pat padalinkite į 3 dalis, kurių kiekvienoje yra apie 300 g. Formoje toks gabalas turėtų užpildyti šiek tiek daugiau nei trečdalį viso tūrio. Palikite būsimus pyragus dar 3 valandas. Tada jų viršūnes sutepkite vandeniu arba pienu. Tai būtina, kad jie nesudegtų.
Kepkite Velykinius pyragus 40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių. Galite papuošti juos skirtingais būdais: su baltymine glazūra, šokoladu, kai kurie netgi sugeba pritvirtinti skirtingus saldainius ir šokoladinius riešutus. Apskritai, parodykite savo kūrybinę prigimtį!