Velykos vis artėja. Ar jau sugalvojote, kokius gaminsite desertus? Velykiniai keksiukai tam puikiai tiktų, tad siūlome juos pasigaminti!
Ingredientai:
- šiltas pienas – 1 l;
- cukrus – 1 kg;
- sviestas – 500 g;
- kiaušiniai – 10 vienetų;
- tryniai – 3 vienetai;
- šviežios mielės – 150 g;
- druska – 1 arbatinis šaukštelis;
- razinos – 200 g;
- vanilinis cukrus – 2-3 pakeliai arba 2 šaukštai konjako;
- miltai – 2,5 kg.
Gaminimas:
Kiaušinius lengvai išplakite, supjaustykite sviestą, visus produktus sumaišykite su šiltu pienu ir laikykite šiltoje vietoje 8–12 valandų.
⠀
Tada suberkite į tešlą visus likusius ingredientus. Išminkykite minkštą ir klampią tešlą. Minkykite rankas suvilgę jas saulėgrąžų aliejumi.
Tešlą padėkite pastovėti 1-1,5 valandos, kol ji padvigubės. Tuomet ant kepimo skardos pasidėkite keksiukų formeles. Į kiekvieną iš jų įdėkite 1/3 tešlos.
Tešla pakils beveik iki formelių kraštų. Kepkite keksiukus 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptus keksiukus atvėsinkite ir ištepkite jų viršų glazūra. Papuoškite, kaip tik norite. Skanaus!