Ši užtepėlė gali būti ir saldi, ir sūri. Jei įdėsite daugiau cukraus ir cinamono, tai bus saldus užkandis, o dar galite jį papildyti obuoliais ar razinomis. Tačiau lygiai taip pat galite nedėti saldžių ingredientų, o varškę pakeisti parmezanu, įberti petražolių, paprikos, česnako. Paliekame nuspręsti jums!
Ingredientai
- 500 g varškės (5–18 % riebumo)
- 4 dideli kiaušiniai
- 100 g sviesto + dar šiek tiek aptepimui
- 200 g kiaušininių makaronų
- 100 g manų kruopų + dar šiek tiek pabarstymui
- 1 šaukštelis druskos
- cukraus ir kitų priedų, jei gaminsite saldžią versiją arba žolelių, smulkiais pjaustytos paprikos, česnako, jei gaminsite sūrią versiją.
Gaminimo eiga
1 žingsnis
Įkaitinkite orkaitę iki 160° C. Gilų 24 cm skersmens kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite manų kruopomis, nupurtykite perteklių.
2 žingsnis
Virkite makaronus verdančiame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės, virkite 1 minute trumpiau, nei nurodo gamintojas. Makaronus nukoškite, perliekite šaltu vandeniu, sudėkite į dubenį. Čia dėkite ir sviestą, leiskite jam ištirpti nuo makaronų šilumos.
3 žingsnis
Rankiniu maišytuvu sumaišykite varškę, kiaušinius, manų kruopas, druską iki vientisos masės. Sudėkite saldžios arba sūrios versijos ingredientus. Suberkite makaronus kartu su lydytu sviestu, įmaišykite varškės masę, kad makaronai pasiskirstytų tolygiai.
4 žingsnis
Į paruoštą indą suberkite varškės makaronų tešlą. Kepkite orkaitės centre (pageidautina, kad nebūtų konvekcijos) apie 40 minučių. Patiekite šiltą.
Skanaus!